Startsida - Nyheter

Fotboll: Mycket på spel i möte med Polen

I kväll möter svenska landslaget Polen borta i VM-kvalet. Vinner Sverige matchen stärks möjligheten att kunna vinna förstaplatsen i kvalgruppen före Skottland och därmed gå direkt till VM i Kanada nästa år. I nuläget ligger Sverige och Skottland lika med vardera 21 poäng, men Sverige har en mindre spelad match och går vid en seger i kväll upp till ledning.

Matchen spelas i Starogard Gdanski söder om Gdansk och i förberedelserna har den stora förlusten mot England tidigare i augusti analyserats, det var en träningslandskamp som skulle fungera som ett genrep men som förlorades med hela 0-4. Men förbundskapten Pia Sundhage var i veckan nöjd med vad hon sett på träningarna:

– Jag tycker att vi har haft bra träningar, det har smällt och tjôtats, bra närvaro så det känns väldigt bra nu, säger hon till svenskfotboll.se.

Inför kvällens match saknas bland annat mittbacken Nilla Fischer, på grund av avstängning, och Amanda Ilestedt är skadad, vilket gör att Sundhage har fått hitta andra lösningar på mitten. Vilka som kommer att spela är dock inte helt klart.

Matchen visas inte i svensk tv, men Radiosporten sänder med start klockan 17.00, och matchen ska också gå att se via Youtube här.

Efter kvällens match blir nästa möte mot Bosnien-Hercegovina den 13 september, följt av toppmötet mellan Sverige och Skottland den 17 september. Båda matcherna spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV