Startsida - Nyheter

Hungerstrejk förvandlas till festival

"Polisen kom och sa till kvinnorna att det inte var lämpligt för barn att vistas där och att det var bäst att koppla in socialen, så kvinnorna flydde", berättar Ossama AlNajjar när Feministiskt perspektiv kommer tillbaka till tälten vid Järntorget efter att palestiniernas hungerstrejk avbrutits. Tälten står kvar och det är fullt med palestinska asylsökande, volontärer och besökare på området, men kvinnornas tält står tomt. Den har blivit förråd för musikinstrument.

– Nyheten om hungerstrejkens avbrott har kommit lite fel, säger Ellen Hutt Hansson som organiserat stödspelningarna som fortsätter att pågå varje dag. Hungerstrejken är över men allt är inte löst och därför är vi kvar och fortsätter demonstrera på olika sätt.

Ossama fyller i att Migrationsverket har lovat att de kommer lösa frågan fall för fall. De hoppas att så kommer det också att ske. Löser det sig inte får vi väl återuppta hungerstrejken.

Än så länge har hungerstrejk förvandlats till festival. Om kvällarna är det musikspelningar och tal och en allt större publik har samlats på konstgräsmattan de senaste dagarnas soliga kvällar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV