Startsida - Nyheter

Kvinna till Kvinna tar avstånd från Sverigedemokraterna

Kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna har tagit beslutet att publicera sitt policydokument när det gäller Sverigedemokraterna (SD). Syftet är att markera ett kraftfullt avstånd till partiet, som bygger på erfarenheterna av att arbeta i konfliktländer:

Där har vi sett hur nationalistiska partier och rörelser har bidragit till ett samhällsklimat av våldsam konfrontation, etnisk diskriminering, homofobi och öppen fientlighet gentemot kvinnors mänskliga rättigheter. Vi betraktar Sverigedemokraterna som en del i denna nationalistiska tradition. En politik som sår split mellan grupper och bygger på antifeminism, går emot våra värderingar.

Det skriver Kvinna till Kvinna i sitt policydokument. Organisationen har också beslutat att inte delta i SD:s arrangemang eller bjuda in partiet till egna arrangemang och förmedlar inte kontakter till sina samarbetsorganisationer till SD.

Ytterligare normalisering av SD:s närvaro i politik och debatt innebär enligt Kvinna till Kvinna ett hot för kvinnors rättigheter:

– Nationalistiska Sverigedemokraterna är inte ett parti som andra och bör inte behandlas som ett sådant, säger Lena Ag, Kvinna till Kvinnas generalsekreterare, som i dag bloggar om hur SD:s "svans" hotar med sexuellt våld och drar paralleller till nationalisters våld och hot mot kvinnorättsförsvarare som de samarbetar med runt om i världen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV