Startsida - Nyheter

SM-guld – Stockholm Mean Machines gjorde det igen

Stockholm Mean Machines har gått obesegrade genom säsongen och med två SM-guld i bagaget inför SM-finalen lördagen den 13 september var det ett starkt motstånd som Arlanda Jets ställdes emot. Men trots de tidigare segrarna togs inget för givet inom Stockholm Mean Machines innan match, stora delar av laget har bytts ut sedan förra säsongen och flera spelare har tillkommit under denna säsongs gång. Dessutom var flera i laget och spelade VM i flaggfotboll i Italien dagarna innan finalen, bland annat Martina Karlsson som med sina många år inom sporten är en nyckelspelare som quarter-back.

– Det är Thomas [Larsson, head coach för laget] förtjänst som genom sin närvaro har skapat ett starkt förtroende mellan tränare och spelare, säger hon efter matchen.


Julia Olsson blev vald till MVP i SMM.



Nummer 37, Nea Asphäll med assisterande tränare Martin Sohlberg.


SMM laddar inför andra halvlek. Martina Karlsson i mitten.


Thomas Larsson är ny som head coach för säsongen men har alltså lyckats bygga upp ett starkt lag där erfarna spelare har tagit hand om de nya spelarna. Bland de som nu blev mästare finns till exempel Nea Asphäll som bara spelat i laget några månader.

Stockholm pressade på från start, och kunde göra touchdowns i båda sina första anfall. I halvlek var resultatet 20-0 och Arlanda Jets satsade stort på att försöka hämta hem poäng, men i stället lyckades Stockholm Mean Machines ta över bollen. Dock dröjde det innan Stockholm kunde ta poäng på nytt.

Efter den första glädjeyran efter segern var klar samlade lagledare Carl-Magnus Nilsson, som själv vunnit flera SM-guld med Stockholm Mean Machines och vars dotter Alice Nilsson nu blev svensk mästare, spelarna framför sig:

– Ta ett knä, sade han.

– Det här kommer ni att minnas i hela era liv, sade han och fortsatte med att tacka alla volontärer i Örebro som gjort finalen möjlig.

Julia Olsson på den offensiva linjen valdes till den mest värdefulla spelaren i Stockholm Mean Machines efter matchen och spelade en viktig roll i matchen. Bästa spelare i Arlanda Jets blev Ida Olofsson. Flera spelare från både Stockholm och Arlanda har under veckan laddat om på nytt för att imorgon lördag spela landskamp mot Storbritannien på Östermalms IP.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV