Startsida - Nyheter

Ishockey: Dubbla storsegrar för Linköping HC

Brynäs vann hemma i Gavlerinken i derbymatchen mot Leksand i lördags. Det är lagets första seger sedan hockeysäsongen drog igång för några veckor sedan, och Brynäs ligger nu på femte plats av åtta.

– Jag tycker vi inleder matchen bra. Vi får mycket tryck på Leksand och kan jobba mycket i anfallszon. Vi får ett mål bortdömt men fortsätter kriga och gör ett till innan perioden är slut, säger Madeleine Östling, tränare för Brynäs i en intervju på lagets hemsida.

Linköping HC tog snabbt ledningen över Munksund Skuthamn då de hade returmöte i söndags, första målet gjordes efter bara en minut i den första perioden av Ingrid Morset. Jenni Asserholt gjorde senare 0-2 som blev resultatet för första perioden. Därefter gjorde Linköping ytterligare två mål i andra perioden. På bara en halv minut gjorde Jenni Asserholt 0-3 och Denise Altman 0-4, skriver LHC på sin hemsida.

I tredje perioden gör Jenni Asserholt sitt tredje mål för matchen till 0-5 vilket också blir slutresultat.

På LHC:s hemsida får Linköpings forward Linnea Jonsson frågan om hur hon upplevde helgens matcher:

– Jag tycker att vi börjar matchen idag mycket bättre än igår med mer fart och bättre inställning. Även om vi inte når vår högsta nivå så kontrollerar vi större delen av matchen. Kim [Martin Hasson] i målet behövde rädda oss några gånger men det var aldrig någon tvekan om att det var vår match. I lördagens match gjorde vi också en bra insats även om vi inte då heller kommer upp i vår högsta nivå. Med 6 poäng och 10-0 i målskillnad så tycker jag att vi kan vara väldigt nöjda med helgen som helhet, svarar hon.

Modo Hockey vann sin första hemmamatch mot AIK, en seger som dock satt långt inne. AIK tog ledningen med 0-2 i första period, men åker tidigt i andra perioden på en utvisning vilket ger Modo möjlighet att reducera till 1-2, och åtta minuter senare kan Modo kvittera till 2-2. Bara 22 sekunder senare lyckas dock AIK dra förbi igen och gör 2-3. I tredje period kan dock Modo kvittera igen genom Emma Nordin, och lite senare kan 15-åriga Celine Tedenby äntligen föra upp Modo i ledningen, för första gången i matchen. Hon gör 4-3 då det bara återstår några minuter av matchen, skriver Modo Hockey på sin hemsida. Det blir också slutresultatet.

I en intervju med Emma Nordin på SHL.se säger hon att trots att de började bra lyckades AIK ta ledningen, men att det känns bra att de lyckades vända underläge två gånger.

– Det är ett bra lag vi möter med rutinerade spelare och vi är ett färskt lag, tycker det är kul att vi kan vända och vinna.

– Det har varit vår akilleshäl tidigare att vi hamnar i tunga perioder om vi ligger under och har haft svårt att vända men förhoppningsvis har vi vänt den trenden nu, säger Emma Nordin som också tror att deras hårda träning under sommaren har gett resultat:

– Det känns som vi orkade lite mer än dem i långa loppet.

Nästa matcher spelas den 11-12 oktober. Då möter bland annat AIK Sundsvalls Hockey, och Linköping möter Leksand.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV