Startsida - Nyheter

Malmö söker innovationer med ”Sharing economy”

Mellan Anna Lindhs plats och Skånes dansteater i Malmö går en "linje", längs vilken verksamheter har sammanförts. Förhoppningen är att kontakterna ska ge upphov till samverkan mellan företagsutveckling och stadsplanering med teknikens hjälp.

Förra veckan hölls en gemensam konferens där 70 deltagare från företag och institutioner längs linjen diskuterade möjligheter att utnyttja osynlig potential för att på bästa sätt ta vara på verksamheternas resurser och den gemensamma stadsmiljön.

Enligt initiativtagaren Per Riisom, kan det handla om att utbyta idéer, produkter, kunder, medarbetare och kunskaper, med mera. Eller lokaler – som i dagsläget står tomma stora delar av dygnet. Även Eva Engquist, tidigare vice rektor på Malmö högskola, ser möjligheter att utveckla idén om gemensam användning av kontorslokalerna.

– Låt oss utnyttja vår teknik och utveckla en arbetsplats-app där man kan välja en tom arbetsplats utmed linjen. Detta är bara början. Mötet visade på att det finns en stor innovativ kraft i linjen, säger hon i ett pressmeddelande.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV