Startsida - Nyheter

Queera berättelser på Bokmässan

"Queera berättelser" var en av bokmässans mest färgglada och välkomnande monter i år. Den presenterade resultat från ett projekt med stöd av bland andra RFSL, arvsfonden och Fabula storytelling som samlade berättelser från hbtq*-personer mellan 13 och 25 år. Syftet var att lyfta fram berättelser som annars inte hörs eller syns.

På Querra berättelsers hemsida finns berättelser i text, ljud, foto, bild och film. Och en samling berättelser och bilder har också publicerats i bokform. Feministiskt perspektiv talade med tre av ungdomarna som varit med och gjort boken, Ruhani Islam, Lotus Silverstjärna och Nikolai. De berättade att montern varit välbesökt och boken slutsåld efter bara två dagar.

– Alla möjliga människor kommer in och pratar med oss. Framförallt har det varit lärare och bibliotekarier, men även ungdomar, berättar de.

Ruhani Islam rekommenderar ocksp BlatteQueers i Film. Ett projekt där hbtq*-personer som riskerar att bli utsatta för rasism och funderar om de är queer, lesbisk, bisexuella och/eller transperson inbjuds att delta i produktionen av fyra kortfilmer som utgår från deras och andra ungas erfarenheter.



Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV