Startsida - Nyheter

Fi håller kongress i Örebro i februari

Feministiskt initiativ har på mindre än ett år vuxit från 1 500 till 22 000 medlemmar. Nu har partiet öppnat för nomineringar inför nästa kongress som äger rum i Örebro 13-15 februari 2015. Efter valåret 2014 är Feministiskt initiativ representerade i EU-parlamentet och 13 kommuner.

Nomineringsförfarande är öppet, så till vida att medlemmar kan nominera sig själva såväl som andra till styrelsen, talesperson eller revisor. Sista dag för nominering är den 20 november. Därefter tar valberedningens arbete vid.

Styrelse, talesperson och revisor väljs för 2 år i taget, men den som kandiderar till styrelse och talesperson bör vara inställd på att sitta i 4 år, det vill säga över valet 2018, meddelar valberedningen på Feministiskt initiativs hemsida.

De skriver också att de särskilt letar efter personer med erfarenheter av sexism, rasism, funkfobi, transfobi och olika former av diskriminering.

I början på februari 2015 presenterar valberedningen sitt förslag till styrelse, talespersoner och revisorer. På kongressen 13-15 februari beslutar medlemmarna vilka som ska ingå i styrelsen, talespersoner och revisorer.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV