Startsida - Nyheter

Fotboll: Diskriminering ha konstgräs i VM i Kanada

En grupp internationella fotbollsspelare har genom en människorättsorganisation Ontario Human Rights Tribunal i Kanada tagit upp kampen mot användandet av konstgräs under fotbolls-VM som hålls i landet nästa år. Gruppen som leds av bland annat den amerikanska fotbollsstjärnan Abby Wambach menar att beslutet att låta dem spela på konstgräs i stället för på riktigt gräs är att betrakta som könsdiskriminering i och med att det aldrig skulle bli aktuellt att låta herr-VM spelas på konstgräs.

– De duktiga idrottare som vi representerar är fast beslutna att inte låta den sport som de älskar bli förlöjligad. Att få en jämlik spelplan under VM är en kamp som kvinnliga fotbollsspelare inte skulle behöva föra men som de inte heller kommer att backa ifrån. I slutändan tror och hopps vi på att rättvisa och jämställdhet kommer att vinna över sexism och envishet, sade Hampton Dillinger gruppens advokat i ett uttalande.

Det kanadensiska fotbollsförbundet Canadian Soccer Association har kritiserats för att inte ens ha bemödat sig för att motivera beslutet att använda konstgräs.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV