Startsida - Nyheter

Ingen människa är illegal får 80 000 kr

I lördags samlade kollektivet Femtastic och Debaser Medis in 80 000 kr till Nätverket Ingen människa är illegal. Tillsammans med 20 andra aktörer samlades profiler som Mona Sahlin, Rosanna Dinamarca, Syster sol, Ison & Fille och Mohammad Ali in för att samla in pengar in parollen ”4 år till!”

- Vi ville göra något för dem som varje dag jobbar med människor som får avslag på sina asylsökningar och lever i Sverige utan papper. Det behövs extra mycket nu när Sveriges tredje största parti vill stänga gränserna ännu mer”, säger Vanessa Marko, Femtastics grundare och en av arrangörerna bakom projektet.

Debaser Medis var medarrangör och ställde sina lokaler och personal till projektets förfogande. Deras motivering till engagemanget lyder:

”Debaser står för alla människors lika värde och vi vet att mångfald berikar allas våra liv. Men politiska krafter som vill separera oss baserat på etnicitet, religion och sexualitet har vuxit sig allt starkare. Därför är det viktigare än någonsin att stå upp för medmänniskor som blivit en måltavla för dessa politikers hatiska ideologi.”

Tillsammans med alla bidragsgivare, från artister till besökare, lyckades aktörerna samla in 80 000 kr, som helt går till Nätverket Ingen människa är illegal.

- Som papperslös får du inte jobba. Arbetsgivare får inte anställa en. Ibland anställer de en ändå, för slavlöner, som de sen kanske inte ens betalar ut. Det finns människor i vårt samhälle som har mindre än 0. Vi behöver omfördela, säger Nätverket Ingen Människa Illegal Stockholm till Femtastic.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV