Startsida - Nyheter

Lotta Schelin historisk men svensk förlust i landskampen

Lotta Schelin blev historisk under onsdagens landskamp mot Tyskland då hon satte nytt målrekord inom svensk landslagsfotboll. I 68:e minuten gjorde Lotta Schelin 1-0 för Sverige mot Tyskland på Behrn arena i Örebro och gick därmed om det tidigare rekordet på 72 mål som hon delade med Hanna Ljungberg. Förbundskapten Pia Sundhage innehade målrekord länge med sina 71 landslagsmål. Och matchen innebar också en annan historisk insats: Therese Sjögran som vanligen spelar i FC Rosengård spelade sin 200:e landslagsmatch.

Åtta minuter efter Lotta Schelins rekordmål kunde dock Tyskland kvittera genom Dzsenifer Marozan och bara tre minuter efter det tog Tyskland ledningen efter ett mål av Alexandra Popp. Matchen slutade med tysk seger, 1-2.