Startsida - Nyheter

Avrättade Reyhaneh Jabbaris mor vädjar om stöd

Reyhaneh Jabbaris mor förklarade i intervjun att hon inte kommer att ge upp sin kamp för rättvisa. Hon har bestämt sig för att bevisa sin dotters oskuld, och att hon bara försvarade sig mot en man som skulle våldta henne.

– Jag vill säga till alla människor i världen som gav sitt stöd till min dotter att de ska veta att de gjorde rätt, hon var oskyldig. Reyhaneh har lämnat dessa brev till en person som snart kommer att lämna dem till mig. Jag har redan fått och publicerat några av dem... I breven skriver Reyhaneh detaljerat om hur mannen försökte våldta henne.

Dessutom sade Sholeh Pakravan att det finns inspelade telefonsamtal mellan mor och dotter, där Reyhaneh Jabbari med egen röst berättar hur hon kände och om sina värderingar.

– Min dotter var ingen våldsam person, hon kunde inte planera mordet på en annan person, som det påstås av de som avrättade henne... Den mördade mannens anhöriga är skyldiga till mordet på min dotter och detta kommer jag aldrig glömma eller förlåta, sade Pakravan sammanfattningsvis.

Under intervjun talade Pakravan om sin önskan att få resning för sin dotters fall i en ny utredning, fast i en internationell oberoende domstol.

– Jag ber alla, medier och människor som bryr sig, att hjälpa mig att få ta min dotters fall till i en internationell domstol. En oberoende domstol måste utreda det som hände min dotter.

Den 5 november var Reyhaneh Jabbaris födelsedag. Hon skulle ha fyllt 27 år om hon varit i livet i dag. Hennes mor hade därför bett iranier runt om i världen att tända ljus till hennes minne.


Iranier firade Reyhaneh Jabbari i Göteborg
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV