Startsida - Nyheter

Misogyn ”dejtinstruktör” tvingades lämna Australien

Julien Blanc som var i Australien på en föreläsningsturné möttes av stora protester via sociala medier och på gatan och tvingades till slut lämna landet efter ett inställt seminarium i Melbourne. Hotellet där han skulle tala vägrade ställa upp med lokal när de hörde vem gästen var och ställde in evenemanget.

Blanc tillhör den amerikanska rörelsen Real Social Dynamics som lär ut hur män ska få till det med kvinnor genom att manipulera dem, på sätt som har kritiserats för att utgå ifrån och förstärka en våldtäktskultur. Detta då några av hans dejtningstips handlar om att hålla kvinnor kring halsen i strypgrepp, eller pressa dem mot sitt kön.

Blancs föreläsning flyttades till en båt, men också ägaren till båten ställde in när de fick veta vad föreläsningen skulle handla om och menade att arrangörerna inte varit ärliga när de bokat båten. En grupp demonstranter slöt upp vid båten och polisen kallades till platsen för att eskortera Blanc och seminariedeltagarna av båten. Australiens immigrationsminister Scott Morrison drog sedan in Blancs turistvisum och Blanc tvingades därmed lämna landet på fredagen.

– Den här mannen förde inte fram politiska idéer, han förde fram åsikter som är nedsättande mot kvinnor och det är något som våra värderingar i det här landet avskyr, sade Scott Morrison rapporterar Sidney Morning Herald.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV