Startsida - Nyheter

Schelin fick Diamantbollen på kritiserad fotbollsgala

Lotta Schelin fick på måndagskvällen motta priset Diamantbollen under Fotbollsgalan, samt blev vald till årets forward.

– Jag känner jättestolthet. Jag blir glad, vet ju att det inte är vem som helst som tar de här besluten. Juryn är ett kvalificerat gäng, säger hon till Sydsvenskan.

Det var fjärde gången i rad hon fick Diamantbollen och femte sammanlagt, men hon kunde dock inte ta emot det på plats vilket kommenterades av Sara Thunebro som tog emot ett av Schelins priser:

– Och så vill jag ge en passning till dem som planerar Fotbollsgalan att planera den på ett bättre datum så att jag slipper återkomma för att hämta Lottas priser, sade hon enligt Radiosporten.

Flera av spelarna kunde inte närvara under galan då den ligger mellan två Champions League-matcher för Schelins lag Lyon, Linköping har redan rest till Ryssland för sitt returmöte i åttondelsfinalen i Champions League och även för Rosengård kommer den mitt i uppladdningen inför deras returmöte mot danska Fortuna Hjörring. Även tidigare år har Fotbollsgalan hamnat illa för många damspelare som är utlandsproffs, medan många herrspelare kan delta då galan brukar förläggas till herrarnas landslagssamling.

Nilla Fischer, Wolfsburg, blev årets back, och Caroline Seger, Tyresö och PSG, blev årets mittfältare. Anja Mittag, FC Rosengård, blev årets mest värdefulla spelare, och årets nykomling blev Malin Diaz Pettersson, Eskilstuna.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV