Nyheter

Finland firade sitt andra feministiska forum

Tidningen Astra var en av arrangörerna och Nina Nyman som är chefredaktör var där. Hon berättar att forumet var välbesökt och hölls på svenska, finska och engelska.


Hur gick det?

– Det var väldigt lyckat. Särskilt den här tiden på året när det är mycket stress och mörkt är det skönt träffa andra feminister.


Hur var det jämfört med det svenska feministiskt forum i våras?

– Det var ju mindre än det som var i Stockholm i våras. Men större än det första som anordnades i Sverige som jag var på då.


Vilka frågor debatterades mest under forumet?

– Jag var där för att representera Astra som tidning och var inte på alla seminarier. Men jag vet att det var väldigt brett och det är roligt när många frågor tas upp. Det var också lyckat med en så bred publik. Allt från gymnasieungdomar till äldre fanns där.


Vilka var där?

– Bland andra norska Ida Bergström som skrivit en bok om abort. Det var väldigt välbesökt och vi fick avbryta i mitten av att jag intervjuade henne för att göra plats för alla som ville in. Att ämnet var så brännande kan vara för att tre av partiernas ordförande i Finland är abortmotståndare. Senast centerns ordförande som gick ut och sa att även om han kanske inte vill lagstifta om det, är han emot det på ett personligt plan.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV