Startsida - Nyheter

Becky Lawless: Allt kan hända i Malmö

Ni vann mot Londons B-lag, som anses vara Europas andra bästa lag och som bara förlorat en match tidigare. Hur känns det?

– Det har varit ett mål för oss sedan vi spelade mot dem i början av 2012. Nu kom matchen lägligt en helg innan WET [WFTDA European Tournament] så att vi kunde se det som en uppvärmning inför turneringen, vilket kanske gjorde att lite av pressen försvann. Men det var sjukt tufft, och det tog ett tag in i matchen tills vi kom in i nivån vi behövde prestera på.

Hade ni tankar på att ni kunde slå dem?

Ja, absolut, då vi visste att vi är ett starkt lag.


Vad i ert spel fungerade bäst?

– Våra väggar var starka, bra recycling, och även vårt fokus på snabbt offensivt spel har gett resultat. Våra jammers kunde läsa Londons blockers bra.


Nu är det en WFTDA-turnering i Malmö i helgen. Kan du berätta om den?

– Det är den första europeiska officiella WFTDA-turneringen i Europa. Tyvärr har det varit svårt att få ihop, eftersom alla lag inte vågar spela mot andra europeiska lag för ranking. Flera lag har tackat nej, och andra har villkorat sina matcher. Vilket innebär att alla matcher inte kommer vara rankade, och det är redan på förhand bestämt vilka som möter vilka, det vill säga ingen final etcetera. Men samtidigt, kul och bra att det händer! Vi kan inte bara åka till USA hela tiden, vi behöver få turneringar u Europa att hända och våga spela mot varandra.

– För oss innebär det att vi bara får en match för ranking, då Tiger Bay inte vill spela för ranking, vilket troligtvis är bra för oss, då vi hade haft mer att riskera än dem då vi är högre rankade.


Stockholm Allstars kommer att möta Tiger Bay från Cardiff, Wales, i en match som inte kommer rankas, Nidaros från Norge där det råder ensidig ranking, det vill säga att det norska laget kan klättra eller sjunka i rankingen men Stockholms kommer inte att påverkas. Dessutom möter man Berlin, vilket blir en rankingmatch.

Vilket bout ser ut att bli hårdast?

– Tiger Bay och Berlin kommer båda vara tuffa matcher, allt kan hända. Jag har inte sett Tiger Bay spela på länge, men de har ett starkt lag.

– Berlin har vi just sett ta hem 3:e platsen i division 2 (plats 43 i WFTDA).


Hur ser Allstars planer ut efter helgen?

– Ja du! Vi fokuserar på denna turnering nu. Sen blir det att börja planera inför nästa säsong. Bestämma oss för om vi ska åka till en turnering i USA i maj-juni och i så fall vilken. Eftersom rankingen på våra motståndare tyvärr spelar så stor roll gäller det att kalkylera smart. Samtidigt vill vi ju fokusera på att ha kul, och en så bra, rolig och utvecklande säsong som möjligt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV