Startsida - Nyheter

Julien Blanc nekas visum till Storbritannien efter protester

Julien Blanc, mannen som gjort sig ökänd för att lära ut ”dejt-knep” som går över gränsen till sexuella trakasserier och sexuellt våld då han bland annat tipsat om att ta strypgrepp om kvinnor, har nekats inresevisum till Storbritannien. Detta efter en omfattande protest samlat in 150 000 underskrifter med krav på att han inte ges tillträde till landet för att genomföra en planerad föreläsningsturné i februari nästa år, rapporterar BBC.

En av exemplen på Blancs ”knep” som har framhållits för att visa på hur djupt misogyn hans lära är en videofilm som postats flitigt i sociala medier. I den finns ett klipp på hur han tar tag om en kvinnas nacke och pressar hennes huvud mot sitt skrev. Därefter visas klipp från en av Blancs föreläsningar där han berättar för en entusiastisk publik att ”som vit man kan du göra vad som helst” i Japan.

Protester mot Julien Blanc har också inletts på Irland, Sydkorea, Kanada och i Brasilien har 400 000 personer på bara en vecka skrivit under en protestlista mot Blancs inplanerade besök nästa år. I Tyskland har 150 000 personer skrivit under protestlistan ”Ingen våldtäktspropaganda” rapporterar Deutsche Welle.

Nyligen blev Blanc tvingad att lämna Australien mitt under en föreläsningsserie efter flera protester mot hans metoder där. Landets immigrationsminister Scott Morrison drog sedan in Blancs turistvisum varpå Blanc fick lämna landet.

– Den här mannen förde inte fram politiska idéer, han förde fram åsikter som är nedsättande mot kvinnor och det är något som våra värderingar i det här landet avskyr, sade Scott Morrison rapporterar Sidney Morning Herald.

I en intervju i veckan med CNN där Julien Blanc fick skarpa frågor från Chris Cuomo försvarade han sig med att han ville ”be om ursäkt om jag kränkt någon”, detta efter att bland annat tidningen Time frågat i en artikel om Blanc är ”världens mest hatade man”.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV