Startsida - Nyheter

Botkyrka kommun avfärdar kritik mot upphandling av skyddat boende

Få kommuner har hittills använt sig av möjligheten att upphandla skyddade boenden. Ett av de senaste exemplen är Botkyrka kommun, som nu går ut och tillbakavisar kritik som riktats mot kommunen med anledning av upphandlingen.

”Vi har ett välfungerande samarbete med kvinnojouren i Botkyrka, och deras erfarenhet och kompetens är ovärderlig i arbetet med att hjälpa kvinnor och barn med skyddsbehov. Detta är ett arbete vi kommer att fortsätta med, och som vi gärna ser utvecklas ytterligare.” skriver kommunen på sin hemsida.

I måndags skrev Sveriges kvinno- och tjejjourers riksförbund (SKR) en debattartikel i Dagens nyheter, där Botkyrka kommuns upphandling av skyddade boenden kritiserades.

Kommunen anser inte att det finns någon motsättning mellan att upphandla skyddat boende och att utveckla samarbetet med kvinnojouren, och menar att SKR har fel om kvalitetskrav och skyddsbehov.

”Det arbetet som Kvinnojournen gör i Botkyrka är ovärderlig, och vi ser fram emot att fortsätta vårt goda samarbete med dem.” står det vidare på kommunens hemsida.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV