Startsida - Nyheter

Therese Gunnarsson: ”Segern är härligare när det är tufft”

Det var tre tävlande i viktklass 54 kilo som slogs om mästartiteln, förutom Therese Gunnarsson också finska Mirka Phetsangkhat och norska Anne Line Hogstad, som genom lottning gick direkt till finalen. Therese Gunnarsson har vunnit många mästerskap och medaljer under sina tio år inom kampsport, framför allt inom kickboxning, men har det senaste året satsat på thaiboxning och boxning, och har under året bytt klubb och tränar nu thaiboxning på Halmstad Muay Thai.


Hur känns den här segern?

– Den känns jättebra, jag är ännu gladare än efter Battle of Lund för jag fick verkligen ut det jag ville, jag fick ut det jag har tränat på i matchen och kände en enorm skillnad från hur det gick för ett halvår sedan. Det här året i Halmstad har utvecklat mig enormt och det är skönt att få ett kvitto på det. Det känns bra inte bara för att jag har vunnit utan för hur jag presterade.

– Det är också så roligt att jag kunde vinna en titel för min nya klubb som har hjälpt mig så mycket att utvecklas, säger hon och är glad för att tävlingen också tillät armbågar:

– Jag fick in en del armbågar, och fick en också så jag bet mig i tungan men det är sådant man får räkna med, säger hon.

Hon berättar att hon är öm under hakan där armbågen träffade och i skenbenen där det brukar kännas ordentligt efter matcher, men i övrigt är hon pigg och har just avslutat måndagens träningspass:

– Jag fick två applåder, både för att jag vann och för att jag var på träningen.


Kan du berätta om matcherna?

– Jag blev lottad som jag hade önskat. Jag ville inte gå direkt till final. I första matchen mötte jag Mirka [Phetsangkhat], finskan som jag mötte för ett halvår sedan. Den matchen var väldigt högt tempo, vi gör bra matcher ihop, men jag kände att jag hade övertag i clinch och distans, säger hon.

– Norskan i andra matchen, hon hade ju sin naturliga viktklass, och hon hade stark fysik och hade jättehårda bra sparkar, men jag var snabbare än henne. Jag fick in riktigt bra knän i magen på henne så att hon tog ner handen för att skydda sig, såg inte bra ut inför domarna. Hade jag haft lite power hade jag fått ut henne på teknisk knockout.

Nu vann hon i stället matcherna på poäng, 2-1 blev resultatet i båda matcherna.


Du säger att du ville gå två matcher, varför då?

– Dels ville jag ha erfarenheten, men jag vill också ha det tufft. För när man har klarat av något riktigt tufft så är segern mycket härligare, och vill jag bli bäst i världen är det viktigt att jag kan gå flera tuffa matcher efter varandra.

Och att bli bäst i världen är något hon vill. Första steget blir att ta sig an SM i början på nästa år, en seger där skulle ge henne en plats i VM i Thailand.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV