Startsida - Nyheter

P3 Guld-nominerade Cleo drömmer om större show

Hur känns det att vara nominerad?

– Det känns helt otroligt och väldigt ärofullt. Det är ett fantastiskt pris och nomineringen till årets live-artist är kategorin som jag bryr mig om extra mycket.

Hade du förväntat dig att bli nominerad?

– Jag lever alltid med sjukt låga förväntningar för att det sedan ska bli fantastiskt. Förra året när jag turnerade runt tänkte jag och hoppades på att bli nominerad. Men nomineringen i den här kategorin var verkligen en surprise.

Vad skulle de betyda om du vann?

– Jättemycket! Jag skulle kunna säga att det inte spelar någon roll, men att ens bli nominerad i årets bästa livekategori är speciellt. Det betyder mer än vad en kan tro.

– Att vinna som bästa liveartist skulle betyda extremt mycket för min karriär och självkänsla. Det ger en energi och styrka att fortsätta ”kriga”. Jag lägger in sjukt mycket av mitt liv i mitt skapande. Priset blir också som ett erkännande och en bekräftelse på det jag gör och att personer vill se mig live.

I årets gala är det många nominerade kvinnor. Vad tänker du om det?

– Det är underbart med en female dominance och väldigt bra att branschen utvecklas.

Vad har du för framtidsplaner?

– Hösten och vintern är en period med workshops när turnéerna är slut. Jag och Kristin Amparo har varit en duo, jag har även jobbat med andra artister men nu håller jag på med min soloskiva. Det är en process att skriva helt egen musik. En dröm jag haft länge är också att göra min liveshow större.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV