Startsida - Nyheter

Utsattes för sexuella trakasserier – nu stäms hon

Linn Wennergren är kampsportare inom MMA, mixed martial arts, och thaiboxning i Göteborg och blev tvungen att byta klubb efter att hon utsatts för vad hon menar är sexuella trakasserier under en lång tid. Linn Wennergren menar att det är många kvinnor som har utsatts av kränkande beteende av huvudtränaren på klubben Gladius MMA, men att ingen vågar stiga fram, något hon beskrev tidigare i veckan i en Facebookstatus, rapporterar MMA-nytt.

Efter att hon konfronterat huvudtränaren och tagit upp problemet med styrelsen utan gensvar – de ställde sig i stället på tränarens sida, detta skedde för drygt ett år sedan, valde hon att lämna Gladius MMA, och även thaiboxningsklubben Fighter Muay Thai, som hon då hade kontrakt med. Nu stäms hon av båda dessa föreningar för kontraktsbrott och på fredagen ska en muntlig förberedelse genomföras vid tingsrätten med Fighter Muay Thai som motpart, och den 19 december ska samma sak ske med Gladius MMA. Till MMA-nytt säger Linn Wennergren att:

– Jag tror att alla visste egentligen, fortsatte Wennergren. Alla som känner honom vet att han skämtar väldigt sexistiskt och är väldigt nedvärderande mot kvinnor. Men det är inte alla som kanske tar illa vid sig själva. Men jag gick inte till styrelsen och sa det utan jag sa det till honom, att jag blev ledsen när han sa så. Och då kunde han liksom låtsas, antagligen då, att han sa liksom att ’det var inte meningen’, så nästa dag så kunde han liksom börja ett skämt, avbryta i mitten och säga ’oj nej, så får jag inte säga för Linn blir ledsen, vad synd typ’. Förnedrade mig ännu mer typ, säger hon till MMA-nytt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV