Startsida - Nyheter

Fi tar plats i nämnder i Göteborg

Sent på torsdagsnatten efter ett långt möte sto det klart att Fi tar plats i fem nämnder i Göteborg. På kommunfullmäktigemötet valdes representanter från Fi in som ersättare i fem nämnder. Sedan tidigare står det också klart att Fi tar plats i fullmäktige för Göteborgsregionens kommunalförbund och stadsrevisionen. Flera av platserna har Fi fått genom samverkan med Socialdemokraterna (S), Miljöpartiet (Mp) och Vänsterpartiet (V).

- Vi är mycket nöjda över dessa platser och ser fram emot samarbete med de rödgröna, säger Stina Svensson som är Fi:s gruppledare i kommunfullmäktige.

- Vi har tidigare tillsammans med de rödgröna presenterat och fått igenom en budget som exempelvis innehåller satsningar på kvinno-, tjej- och transjourer. Vi har mycket att tillföra och en annan viktig fråga är hur vi ska kunna få bukt på de orimliga arbetsvillkoren inom offentlig sektor, säger Stina Svensson.

Fi kommer bland annat att bli ersättare i nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning, Idrotts- och föreningsnämnden, SDN Centrum och fullmäktige för Göteborgsregionens kommunalförbund.
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV