Startsida - Nyheter

VM, EM och mer VM: Missa inte sportåret 2015

Ishockey: Sportåret 2015 har redan inletts. Damkronorna har under helgen spelat Women's Nations Cup som hålls årligen i Tyskland. Efter seger mot Tyskland i första matchen på lördagen med 3-0 och seger mot Schweiz med 2-1 på söndagen gick Damkronorna vidare till final som spelas under tisdagen.

Nästa gång Damkronorna spelar är det generalrepetition inför VM genom en ny fyrnationsturnering som spelas i Mikkelä och Vierumäki i Finland den 5-7 februari. Därefter är det hemma-VM som spelas i Malmö mellan den 28 mars till den 4 april. Sverige möter Japan i första matchen den 28, Schweiz den 29, och Tyskland den 31 mars. Kvartsfinalerna spelas den 1 april, och semifinalerna den 3 april, och den 4 april är det final och bronsmatch.

Ishockeyns Riksserien drar igång igen på söndag den 11 januari efter juluppehåll och fortsätter fram till den 15 februari. Därefter börjar SM-slutspelet där de sex bästa lagen i Riksserien deltar, kvartsfinaler spelas av lagen som är på plats 3-6 (lag 1 och 2 är direktkvalificerade till semifinal) mellan den 25 februari och 1 mars, semifinaler spelas den 4-8 mars och de tre SM-finalerna spelas den 11-15 mars.


Sverige i dödens grupp

Fotboll: Det är ett stort fotbolls-år med VM i Kanada i juni där Sverige blev klara för slutspel i höstas. Uppvärmningen inleds genom landskamp mot Norge den 13 januari, och därefter väntar landskamp mot Finland i februari. Algarve Cup som spelas i Portugal i början av mars tar vid och där väntar gruppspel mot Kina, Brasilien och Tyskland. VM-truppen kommer att tas ut omkring den 18 maj och sedan bär färden till Kanada.

Där väntar gruppspel i dödens grupp D, Sverige spelar sin första match mot Nigeria klockan 22.00 svensk tid, mot USA den 13 juni klockan 02.00 och mot Australien den 17 juni klockan 02.00. Åttondelsfinaler spelas mellan den 20-23 juni, kvartsfinalerna 26-27 juni, semifinalerna den 30 juni och den 1 juli, match om tredjeplats den 4 juli och finalen den 5 juli på BC Place Stadium i Vancouver.

Damallsvenskan drar igång i april. Den 11 april spelar Hammarby IF DFF mot Mallbackens IF Sunne. Allsvenskan pågår sedan fram till mitten av oktober och därefter blir det slutspel. Under våren kommer också två svenska lag spela kvartsfinaler Champions League. Linköping FC spelar mot danska Bröndby IF den 22 mars klockan 14.00 på Linköping Arena, och returmötet går den 28 mars också med starttid klockan 14.00. FC Rosengård kommer att möta tyska VLF Wolfsburg borta den 22 mars klockan 18.00.


Östra och västra konferensen

Amerikansk fotboll: Nytt för i år är att division ett i amerikansk fotboll delas upp i den östra och den västra konferensen. Samma lag som förra året kommer att ingå i ligan och Stockholm Mean Machines, Arlanda Jets och Västerås Roedeers utgör den östra konferensen medan Carlstad Crusaders, Göteborg Marvels och Örebro Black Knights ingår i den västra konferensen. Nyhet för säsongen är också att Thomas Larsson som är huvudtränare för Stockholm Mean Machines har tagit över rollen som förbundskapten efter att Ville Korhonen avslutade sitt uppdrag i november i fjol. Ett preliminärt spelschema väntas komma den 15 januari.

Rollerderby: På lördag den 10 januari är det dags för rollerderby då tävlingen Roller Derby Judgement Day anordnas i Göteborg. Då spelar Dock City Rollers mot Gothenburg Roller Derby klockan 14.00 och Dock City Roller möter sedan Luleå Roller Derby klockan 16.00 i Lindholmens sporthallar.

Seriespelet i den nya Elitserien och division ett fortsätter såklart, i division ett ingår lagen Malmö Royal Roller Derby, Norrköping Roller Derby, The Royal Swedish Roller Derby och Umeå Roller Derby


Mera mästerskap

Basket: Basket-EM går av stapeln i juni och värdländer är Ungern och Rumänien. Sveriges första match spelas den 11 juni mot Slovakien, den 12 juni möter Sverige Ungern, därefter väntar Litauen och slutligen Spanien.

Innebandy: VM i innebandy i Finland i december. Sverige spelar VM-kval i Poznan i Polen den 4-8 februari. Den 24-26 april spelar landslaget i Euro Floorball Tour i Wil i Schweiz. Den 24 april klockan 20.00 spelar Sverige-Schweiz, den 25 april klockan 15.00 är det Sverige-Tjeckien och den 26 april klockan 12.00, Sverige-Finland.

VM i handboll i Danmark, inleds den 5 december.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV