Startsida - Nyheter

Kommunal fortsätter att växa

För tredje året i rad växte Kommunal med 4 024 fler medlemmar än året innan. Räknat till antalet yrkesverksamma medlemmar anser sig fackförbundet vara störst i Sverige.

– Det är fantastiskt roligt och 2015 satsar vi för att växa ännu mer, säger förbundsordförande Annelie Nordström till medlemstidningen Kommunalarbetaren och framhåller en lyckad satsning på medlemsvärvning som förklaring.

Hon ser medlemstillströmningen som nödvändig för att bygga ett starkt förbund, och för att fortsätta växa satsar Kommunal även under 2015 på att förbättra värvningen av medlemmar. Ett särskilt projekt riktar sig till utländsk arbetskraft som arbetar i Sverige och en särskild avdelning på förbundsexpeditionen i Stockholm ska inrättas för att ge mer stöd till förtroendevalda i avdelningar, sektioner och på arbetsplatser i värvningsarbetet.

Även tjänstemannafacket Unionen kallar sig Sveriges största med 601 126 medlemmar år 2014. Av dessa är omkring 500 000 yrkesaktiva, 40 000 studenter och resten pensionärer. Kommunal räknar dock på antalet yrkesaktiva, 514 288 kommunalare, år 2014. Utöver dessa finns 151 670 medlemmar i Kommunals pensionärsförbund, SKPF.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV