Startsida - Nyheter

Styrkebevis för Damkronorna i fyrnationsturnering

Sverige gick obesegrade genom fyrnationsturneringen i Finland i förra veckan och har därmed lämnat styrkebevis inför hemma-VM som kommer att avgöras i Malmö i månadsskiftet mars-april. Damkronorna besegrade Ryssland med 2-1.

– Vårt spel var bra, det var ett ganska orutinerat ungt lag men det funkade bra. Alla är testade under säsongen, och det är ganska enkelt att komma in i Damkronorna nu, även om man är ny så alla chansen att visa vad de går för, säger Erika Grahm om laginsatserna i Finland. Hon gjorde Sveriges första mål i matchen mot Tyskland och blev då också vald till matchens spelare och hon tycker att det har lossnat:

– Det går åt rätt håll. Jag hade en lite tung höst, jag var sliten under hösten, men det har släppt nu, och det blir bättre och bättre.


Detta var ett av de sista genrepen inför VM, hur känns det?

– Det känns jättebra, alla är förväntansfulla, det är inte många lag som har spelat VM på hemmaplan. Men nu är det slutspel i Riksserien så nu fokuserar de flesta på sina klubblag.

– Modo krigar om tredjeplatsen, vi möter Leksand i helgen. Det har gått upp och ner. Vi har haft ett generationsskifte och det har blivit lite berg- och dalbana, vilket är förväntat eftersom vi har ett ungt lag, men vi är på banan igen, säger hon.


Hur ser Damkronornas förväntningar inför VM ut?

– Vi har pratat om att vi vill åka till VM och spela den bästa hockeyn för säsongen. Vi har lagt en grund, och ska ha roligt. Men visst åker alla nationer till VM för att slåss om medaljerna, och det gör vi med. Men vi tänker ta en match i taget. Öppningsmatchen är mot Japan, och det är den vårt fokus kommer att ligga på.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV