Startsida - Nyheter

Samkönade äktenskap väcker stridslust hos KKK

Alabama blir den 37:e delstaten som erkänner rätten till samkönade äktenskap. Beslutet på måndagen den 9 februari upprörde lokala Ku Klux Klan enligt amerikanska medier samt Gay Star News.

”Mississippi-klanen hyllar Alabamas överdomare Roy Moore, som vägrat böja sig för det federala tyranniets ok”, skrev KKK-företrädaren Brent Waller, på vit-makt forumet Stormfront tisdagen den 10 februari. I uttalandet uppmanade han dessutom alla klansmännen att ansluta sig till de ”massiva kristna protesterna” som väntar.

Waller uppmanar alla klansmän och vita nationalister i söder att hjälpa den påstådda massiva protesten, inte genom att bära sina vita dräkter, utan genom att gå in i den kristna gemenskapen mot dem som ignorerat kravet på förbud mot samkönade äktenskap i regionen.

Vidare instruerar han att dess medlemmar ska undvika att dra uppmärksamhet till klanens närvaro genom att visa sig i sina traditionella rockar och huvor, utan i stället infiltrera dessa protester och se till att de hålls igång på ett militäriskt sätt och inte mobbas av de utomstående agitatorerna.

Ku Klux Klan bildades 1865 och beskriver sig som kristen organisation. 1924 hade organisationen sex miljoner medlemmar. I dag har den uppskattningsvis mellan 5 000 och 8 000 medlemmar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV