Nyheter

#8mars: Gripanden under demonstration i Alger

Kvinnorättsaktivisten Cherifa Kheddar misshandlades och greps tillsammans med en rad andra aktivister i Algeriet under en demonstration den 8 mars.

Cherifa Kheddar är ordförande för en organisation för offer för islamistisk terror i Algeriet. På den internationella kvinnodagen höll organisationen en demonstration där deltagarna bar banderoller med namn på offren för islamiska fundamentalisters terrordåd under 90-talet. Cherifa Kheddars egen syster tillhör de kvinnor som mördades under 90-talets våldsamma attacker mot civilsamhället i Algeriet. I ett uttalande har hon skrivit:

”Med anledning av kvinnodagen 8 mars, fick jag en mycket speciell gåva. Jag greps på söndagen den 8 mars för att ha organiserat en fredlig demonstration till minne av kvinnor som fall offer för terrorism (de som våldtogs och mördades). Myndigheterna förnekar oss nu till och med rätten att hålla deras minne levande. Jag blev slagen, förolämpad och kallades alla möjliga vulgära och oförskämda namn på polisstationen i Cavaignaque (i Alger). Jag fick det första slaget... av polisbefälhavaren på denna station. Jag släpptes under natten...”

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV