Startsida - Nyheter

Sverige kunde inte stå emot Tysklands revanschlusta

Det blev ett tidigt baklängesmål i matchen om tredjeplatsen. Igen. Efter bara tre minuter innebar en svensk backmissbedömning att Anja Mittag, som till vardags spelar i FC Rosengård, blev fri och satte ett skott som den svenska målvakten Carola Söberg var chanslös emot.

Även i andra halvlek kom ett tyskt mål relativt tidigt då inbytta Alexandra Popp gjorde mål i 52:a matchminuten. Sverige jobbade sig dock in i matchen igen, och kunde vid flera tillfällen komma loss. Bland annat kunde Caroline Seger spela fram Lotta Schelin genom att snyggt klacka vidare bollen som Schelin fick in ett hårt skott som dock tog i stolpen. Sofia Jakobsson, som hade flera bra matcher i ryggen, slår in bollen. Sofia Jakobsson får också i ett senare läge möjlighet att kvittera men trots öppet mål träffade skottet i stolpen. Sverige missade bronset och slutade på en fjärdeplats, samma placering som förra året. Då förlorade Sverige mot Island i kampen om tredje plats.

I en intervju med svenskfotboll.se berättar Sofia Jakobsson efter matchen att det kändes som att det var nära att Sverige kunde vända mot Tyskland en andra gång, efter att i inledningsmatchen i förra veckan ha vänt ett 2-1-underläge till en 4-2-seger.

– Det känns som att det hade kunnat gå lite hur som helst idag så det är klart att det är tungt med en fjärdeplats men ja i stort sett får vi ändå ta med oss det positiva

Sofia Jakobsson har gjort fyra mål under Algarve Cup och blev med det bästa svenska målskytt:

– Det känns bra, det är alltid kul att göra mål, sedan har laget också gjort mig bra så jag får tacka dem så mycket men jag känner mig i bra form så jag hoppas det får fortsätta så här nu. Nästa gång vi ses är ju i Stockholm och Eskilstuna så jag hoppas att det kommer jättemycket folk som vill heja fram oss på vägen mot Kanada, det hade varit trevligt.

Sverige spelar två landskamper i april. Den 5 april möter Sverige Schweiz i Eskilstuna, och den 8 april möter Sverige Danmark i Stockholm. I juni spelas VM i Kanada.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV