Startsida - Nyheter

Rödflammande klasshat och taskdask på Göta Källare

Luck of the Draw löd titeln på galan STHLM Wrestling höll på Göta Källare lördagen den 7 mars. Det berodde på att mästaren Ken Malmsteens aggressor för aftonen skulle lottas ut genom en titeltombola. Ett klart bristfälligt system. På grund av förbundets många interna konflikter hade externa aktörer anlitats för att se till att solenniteten faktiskt blev av. Nattens ciceron var den halländska trubaduren Kristian von Svensson, iförd svart kråsskjorta, cylinderhatt och fickur som en steampunkig Baron Samedi.

Nattens första holmgång var mellan TNT och Jack the Strangler; en yrkesmördare så sinnesrubbad att inte ens ultrasadisten Messiah Hallberg vågat kontraktera honom. Det handlade inte om någon titel. Det handlade om ren rättvisa. Den genomhederliga bonden var moraliskt förpliktigad att ge igen för gruppmisshandeln av Bajen Brawler vid Brave New World-galan.

Stryparen inledde logiskt nog matchen med regelvidriga stryptag. Antagonistens enkelspåriga strangulationsfetisch var inget mot protagonistens ordentliga fribrottningsgrepp. TNT vann på en cradle. Alla utom Jack fröjdades.

Tornej nummer två var mellan Stanislaw van Dobroniak och nyförvärvet Sten Sandin. Alltså personan Sten Sandin var ny. Själva personen var den bortklemade imperialisten Jim Kanonkulan. Efter sin utvisning vid Winter is Coming-galan hade Jim flyttat till Kanada, bytt namn, gått i träning hos Back Alley Sally och, enligt egen utsago, rönt framgångar i federationen Tri-Cities International Championship Wrestling Federation.


”Öga för öra, hand för tand”

Kanadavistelsen till trots var Sandin precis som Kanonkulan. Att som afrikandman emigrera från en kolonial dominion till en annan är inte direkt omvälvande. Varken polacken eller publiken förmådde säga ”Sandin” och kallade i stället Sten/Jim för ”Sardin”. Att utsättas för det sillartade epitetet gjorde Sandin så pass otrygg att han slog omkull Stanislaw innan klockan hade ringt.

När matchen väl var i gång hemföll han åt sitt vanliga gnäll, äskande om specialbehandling samt hästskor i kalsongerna. Svartjobbaren slog sig medvetslös på sagda hovskydd och förlorade på pinfall.

Redline Robin, med höger arm i mitella, tittade in bara för att uttrycka sin kärlek till publiken. Gemytet ödelades av att Steinbolt blixtattackerade den skadade bakifrån och skadade honom ytterligare.

– Redline, stånkade österrikaren i mikrofonen han stulit från von Svensson. Nu kanske du undrar varför det här händer just dig. För att jag kan! Steinbolt über alles!

Dags så för Bajen Brawler kontra Marcus of Man i en Lumberjack match, vilket innebär att manegen flankeras av sekonder som handgripligen hindrar de tävlande från att fly fältet. Före galan hade hammarbyiten lovat att utfärda rättvisa enligt talionprincipen ”öga för öra, hand för tand”. Striden blev jämn och utdragen. Några gånger rumlade kombattanterna in i ställningar som fick deras underkroppar att se ut som en triskele.

Allt gick utför när thatcheristen kastade ut Brawler över repet så han ånyo blev rådbråkad av den manxiska spetsgården. Till de allra flestas förtret segrade Marcus på en cradle.

Batalj nummer fyra var tungviktsmästare Slemsteens titeltombola. Marcus samoan #1 agerade plattform åt själva tombolan medan samoan #2 vevade densamma. Vicepresident, och tillika Kens mätress, Anita Christensen drog en lapp varpå det stod ”samoan #2”. Då klampade den regerande skånska mästaren Harley Rage (ättling i rakt nedstigande led till den oskarianska kraftekvilibristen Starke Arvid) in i ringen, misstänksam. Harley drog flera lappar ur tombolan och det stod ”samoan #2” på samtliga. Ingen luck av någon draw där inte.

Slaget mot Slemsteen tillföll den rättsskipande skånska behemoten. Efter att ha fått redigt med stryk fällde Stockholmsmästaren Skånemästaren med en otillåten och därmed diskvalificerande taskdask.


Proffspugilissan fnös

Vid galan gasterade (fri-)brottningslegendaren Frank Andersson och proffspugilissan Mikaela Laurén. PT, som var i Sälen på tränaruppdrag (påstod han själv), lät hälsa via satellit att kvinnor inte har något att göra i wrestlingringen, då de antingen blir skadade eller fuskar.

– Hade jag varit på plats i dag hade vi inte hållit på i tre minuter, sa den personliga torteraren till den kvadrupla världsmästarinnan i boxning.

– Då hade vi gjort processen kort. Du ska vara glad att jag är på andra uppdrag i dag, lilla gumman.

– Vem är den där tönten? Jag skulle knocka honom direkt, fnös Laurén.

Spektaklet avslutades med en Handicap-match mellan Timmy Force och president Messiah Hallberg. Presidenten avskyr löftesrika unga gamänger som Timmy. Gissningsvis för att de påminner honom om hans egen förlorade ungdom.

– Det finns en stor skillnad mellan mig och alla er, kungjorde mikadon när han äntrade skådebanan. När ni har ett problem så tar ni hand om det själva. När jag har ett problem så ser jag till att någon hjälper mig med det. När min feta fru kommer och säger ”Messiah, den där altanen på skärgårdshuset, den är lite liten” tror ni att jag går ned på mina bara knän och ligger där med en hammare och spik och spikar själv?!


Skoningslös rådbråkning

Med sin hånfulla harang och sina utsvängda byxor i babyrosa latex med dollartecken på sidorna och det egna tilltalsnamnet förgyllt på stussen eldade presidenten under församlingens förakt mer än vanligt. Göta Källare uppfylldes av rödflammande klasshat.

– Och när jag har ett problem med någon i STHLM Wrestling så tar jag inte hand om det problemet själv, mansplainade hatobjektet vidare. Timmy Force, du är där backstage nu. Jag vet att du hör mig. Timmy Force, du ska möta mig…

– Fegis! Fegis! Fegis, skanderade publiken till avbrott.

– Förlåt mig, kallgrinade kujonen. Hör jag 300 människor som skriker ”Fegis” åt mig? Är det här ett avsnitt av Alla vi barn i Bullerbyn? Är det det bästa ni har?! Timmy Force, jag kommer inte ensam. Jag har med mig en man vid min sida. Det är min personliga livvakt och han är precis som Messiah Hallberg också känd från TV. Ställ er upp och applådera åt min Beast!

Så som makthavaren sporrade pöbelns blodtörst kunde man nästan tro att han ville bli lynchad. Kanske var det så att ingen hatade riddar Kato så mycket som riddar Kato själv...

Envigen blev i mångt och mycket exakt som Hallbergs Handicap-match mot Wrangel vid Sadism Rules-galan: Beast rådbråkade den avsevärt svagare Timmy skoningslöst medan arbetsköparen stod passiv och såg på. När den oskyldige låg helt utslagen tryckte gubernatorn sin glitterskodda fot mot hans bröst i triumf.

– Timmy, det är din lyckodag, sa den vedervärdige mannen från Östermalm. Du har en chans att bli förlåten. Om du tar och kysser mina skor så kan vi ta och stryka ett streck över det här.

Han krävde att hans offer skulle avsäga sig sin kroppsliga integritet, den enda ägodel en människa föds med. Timmy bevarade sin heder och spottade på lullullskorna. Det resulterade i mer spö från Beast. Döm om Hallbergs förvåning när hans barndomsidol Frank Andersson störtade in och avbröt atrociteten.

– Jag ska sätta stopp för ditt skräckvälde, förkunnade Andersson ovanligt välartikulerat. Fy fan vad vidrig du är!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV