Nyheter

Sverige tilldelades jämställdhetspris i Etiopien

I dag mottog jämställdhetsminister Åsa Regnér ett pris vid Women In Parliaments Global Forum (WIP) i Addis Abeba, Etiopien. Sverige uppmärksammas för sitt jämställdhetsarbete och internationellt framstående position baserat på World Economic Forum Global Gender Gap Index.

– Som jämställdhetsminister i en feministisk regering är jag väldigt glad och hedrad över att för Sveriges del ta emot Wip Awards 2015, sade barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér i sitt tal.

Det framgår av ett pressmeddelande, liksom att Åsa Regnér talade om utmaningarna för jämställhetsarbetet internationellt och lyfte särskilt vikten av att kvinnor ska ha samma möjligheter som män att nå maktpositioner i samhället. På konferensen i Addis Abeba deltar cirka 500 kvinnliga parlamentariker från hela världen.

I samband med besöket deltar jämställdhetsminister Åsa Regnér även i en paneldiskussion om kvinnors hälsa, gör ett fältbesök på en kvinnojour samt träffar företrädare för motsvarande etiopiska jämställdhetsministeriet och Finansdepartementet.

Åsa Regnér medverkar också i en diskussion med regionala samarbetsorganisationer om viktiga faktorer för utveckling för jämställdhet i Afrika.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV