Startsida - Nyheter

Dödad egyptisk aktivist var ”för smal”

Enligt en utredning dog egyptiska aktivisten Shaimaa Sabbagh, som sköts av en polis vid en fredlig demonstration i Kairo i januari, eftersom hon var för smal. Detta meddelade en talesperson för Egyptens rättsmedicinska myndighet i en tv-intervju:

– Shaimaa Sabbagh hade ”ingen fett, så att kulan trängde lätt in i hennes hjärta och lungor och orsakade hennes död”, sade Hisham Abdel-Hamid enligt Ahram-online.

En dag efter Sabbaghs mord, sade före detta inrikesministern Mohamed Ibrahim att ”om utredningen bevisar att en polis är ansvarig för Sabbaghs död kommer jag personligen att anmäla honom.” Men nu har utredningen kommit fram till att det var Shaimaa Sabbaghs eget fel att dö av kulan eftersom hon var för smal och saknade fettlager på rätt ställe.

I januari i år reste vänsteraktivisten Shaima Sabbagh med man och barn från Alexandria till Kairo för att delta i en en fredlig demonstration på årsdagen av 25 januari-revolutionen 2011. Hon blev skjuten medan hon höll i en banderoll och en blomma som hon var på väg att lämna vid Tahrirtorget för att hedra revolutionens martyrer.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV