Startsida - Nyheter

Ytterligare en antimuslimsk manifestation inställd

Den antimuslimska gruppen Pegida Sverige ställer in en planerad manifestation i Stockholm, som skulle ha ägt rum den 30 mars. På FB-sidan förklaras detta med att arrangören i Stockholm inte lyckats genomföra och organisera manifestationen. Vidare står det:

”Polisen har inte gjort några fel eller försökt stoppa oss. Men Göteborg den 18 april och Uppsala den 16 maj genomförs.”

Det antirasistiska nätverket No Pegida ställer därmed också in sin demonstration, som skulle genomföras i protest. Att Pegida för andra gången tvingas ställa in en manifestation i huvudstaden framhåller David Gaharia, i ett pressmeddelande från No Pegida, som ett bevis för att gruppen inte har något stöd i Sverige.

Även då Pegida genomfört manifestationer har deltagarna kunnat räknas på fingrarna, medan tusentals antirasister visat sitt avståndstagande. Både i Malmö den 9 februari och i Linköping den 2 mars var protesterna massiva.

– Det antirasistiska motståndet har gett resultat. Vi såg det i Malmö, vi såg det i Linköping och nu har de har lämnat walk over i Stockholm. Motstånd lönar sig, konstaterar David Gaharia.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV