Nyheter

Tung förlust för Rosengård, borta ur Champions League

FC Rosengård klarade 1-1 borta mot tyska Wolfsburg och hade därmed ett bra utgångsläge inför returen på Malmö idrottsplats i lördags. Men tyskorna kunde snabbt ta ledningen genom ett nickmål av Alexandra Popp efter fyra minuter, och Wolfsburg fortsatte att pressa på och hade ytterligare en farlig målchans kort därefter som dock Zecira Musovic i Rosengårdsmålet räddade. Rosengård lyckades också hämta in på tyskorna, Marta kvitterade senare, och därefter kunde Anja Mittag ge Rosengård ledningen med 2-1, ett resultat hemmalaget fick med sig in i halvtidsvilan.

Anita Asante.

Marta.

Sara Björk Gunnarsdottir.

Wolfsburg kunde dock tidigt i andra halvlek kvittera på nytt, och med ställningen 2-2 var det Wolfsburg som hade säkrat avancemanget eftersom de hade fler mål på bortaplan, något som satte press på Rosengård att göra ytterligare mål. I stället blev det Wolfsburg som gick upp i ledning. Rosengård släppte inte taget om matchen och på förlängningstid kvitterade Sara Björk Gunnarsdottir. Marta försökte se till att få spelet i gång snabbt och hon jagade ett ledningsmål. Chansen kom också när Rosengård fick en hörna i slutsekunderna. Marta la hörnan bra och Rosengård hade en bra målchans precis i slutet som fick hela publiken, 5728 personer – publikrekord för en dammatch i Malmö, på fötterna. Men matchen slutade alltså 3-3 och det blev Wolfsburg som fick gå vidare till semifinal i Champions League.

Tidigare i lördags blev också Linköping utslaget ur Champions League efter förlust mot danska Bröndby.