Startsida - Nyheter

Skador i mötet mot Danmark: ”Det skar i hjärtat”

Sverige hade rest sig efter den överraskande förlusten mot Schweiz i söndags och inledde onsdagskvällens match med hård press på danskarna i den första halvleken. Flera målchanser skapades men vid halvtidsvilan stod det bara 1-0 efter ett mål av Lotta Schelin. I andra halvlek kom Danmark ut starkare och gjorde på dryga tre minuter två mål. Efter tio minuter spelade av andra halvlek hade Danmark vänt underläge till ledning. Drygt fem minuter senare kunde dock Lotta Schelin kvittera till 2-2 och ytterligare fem minuter senare gav Caroline Seger Sverige ledningen igen med 3-2, framspelad av Malin Diaz Pettersson. På tilläggstid döms dock straff för Danmark och Pernille Harder slår den i mål.

– Jag såg en massa bra saker men det känns inte så bra efter slutsignalen av olika anledningar, sade förbundskapten Pia Sundhage på presskonferensen efter matchen med hänvisning till oron över de skadade spelarna.

– De här två spelarna har varit på gång, har presterat, har spelat en bra fotboll.


Caroline Seger gjorde Sveriges tredje mål, framspelad av Malin Diaz Pettersson.


Therese Sjögran spelade fram till Lotta Schelins andra mål.


Hanna Folkesson som skadade knät kommer att magnetröntgas under torsdagen, och oron är stor över att hon ska ha skadat korsbandet allvarligt. Sofia Jakobsson verkade inte så allvarligt skadad och kände sig bättre efter matchen, trots fortsatta smärtor i armbågen.


Hanna Folkesson i läget innan hon skadas.


Pia Sundhage hade ändrat spelsystem och spelade med en 4-4-2-uppställning och hon tyckte att det överlag fungerade bra. Vissa missar i försvaret trodde hon berodde på att spelarna behöver bli mer samspelta men menade att det finns tid till det innan VM:

– Det kommer vi att kunna träna bort.

– Jag tyckte vi kom in i matchen och det hände bra saker i sista tredjedelen, vi hamnade snabbare i sista tredjedelen, vi tappade inte så mycket boll på mittfältet

Lotta Schelin fick frågan om hur det kändes att byta spelsystem och hon menade att även om det till en början inte är något hon önskat sig så var det ändå nödvändigt att ändra på något:

– Vi tar det och köper det.

Hon kommenterade framspelningen av Emma Berglund till det första målet som kom i 29:e matchminuten:

– Jag känner att de ligger högt uppe så jag kommer ut med en arm, och hon såg att jag började ganska långt bort och drar längs med backlinjen.

Om den skadade Hanna Folkesson säger Schelin att det känns tungt, även om varken hon eller någon annan i nuläget vet hur allvarligt läget är:

– Jag kan ju omöjligt svara vad det är men känslan är inte bra men när någon uppenbarligen har så sjukt ont och säger att hon har så sjukt ont. Så man märker att hon börjar förstå läget och då känns det tufft.

– Hon kanske inte gör det jobb man alltid ser men det är vår motor rent arbetsmoralmässigt. Hanna behövs, hon har varit viktig.

Men trots skadorna och det oavgjorda resultatet menar Lotta Schelin att mötet mot Danmark var en klar förbättring:

– Det hade varit kul att få med en vinst och med skadorna känns det skit, men sådant kan man ju inte råda över. Klart det känns tråkigt, men för oss handlar det om ett fall framåt.


Situationen då Sofia Jakobsson skadas.



Sofia Jakobsson som fastnade med armen i en duell med en motståndare hade pulserande värk i armen efter matchen men har troligen inte skadat sig allvarligt.

– Jag kom bara ihåg att jag fick en boll i djupled och försökte löpa på den och så hamnade vi i en duell och så föll jag över armen, jag kände direkt att den översträcktes.

Om Hanna Folkesson säger hon:

– Alla tankar åt henne, min arm är väl en skitskada jämfört med vad hon fått, det skar i hjärtat.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV