Startsida - Nyheter

Rosengård bär favoritskapet i årets Damallsvenskan

Rosengård och Linköping åkte båda ut ur Champions League i sina respektive kvartsfinaler för ett par veckor sedan. De får trösta sig med att de på upptaktsträffen där tränare och spelare mötte media spåddes bli topplagen i årets Damallsvenska, med Rosengård som den överlägsna favoriten. Linköpings tränare Martin Sjögren betonade dock att de har möjlighet att rå på Rosengård och pekade på att de vann två gånger mot Rosengård under förra säsongen. Om förlusten mot danska Bröndby i Champions League, ett lag som Linköping förväntades slå relativt lätt, sade han:

– Det är klart vi är besvikna på att vi blir utslagna av Bröndby, vi gjorde två ganska bra prestationer men hade svårt att göra mål och ger dem väl billiga mål, sade Martin Sjögren.

Även Marcus Tilly vittnade om djup besvikelse i laget efter att man på hemmaplan föll mot tyska Wolfsburg.

– Vi måste bli tuffare, och inte vara rädda för att ryta till. Vi måste upp en nivå – eller två, sade han.

På frågan om det var någon spelare i laget han ville lyfta fram fanns det ingen tvekan – Zecira Musociv:

– Vi har väl sett nästa landslagsmålvakt födas, sade han.


Maria Bergkvist, Umeå IK, och Stellan Carlsson, Piteå IF.


Ny tränare för Umeå IK för denna säsong är Maria Bergkvist, som spelade i laget under Umeås glanstid i början av 2000-talet. Hon har spelat i klubben i nio säsonger och varit assisterande tränare i flera säsonger innan hon i höstas klev in som huvudtränare. Under sina nio säsonger var hon med och tog sex SM-guld med Umeå och klubben satsar på att nå toppen på nytt.

– Det är jätteroligt att få andra att utvecklas, jag ställer höga krav och vill att mina spelare ska tro på sig själva.

Två lag av tolv i Damallsvenskan har nu kvinnor som huvudtränare, förutom Maria Bergkvist också Elisabet Gunnarsdottir från Island som sedan 2009 tränat Kristiandstad DFF.

Premiärmatchen i Damallsvenskan blir mellan nykomlingen Hammarby IF och Mallbackens IF Sunne som spelas på Tele2 Arena på lördag. Alla årets matcher i Damallsvenskans kommer tv-sändas av Tv4 Premium.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV