Startsida - Nyheter

Kvalgrupper för EM i fotboll klara

Kvalgrupperna inför EM 2017 blev klara under måndagen. Sverige hamnade i grupp fyra tillsammans med Moldavien, Slovakien, Polen och Danmark. Första kvalmatchen spelar Sverige borta mot Moldavien den 17 september i höst. Den 22 september möter Sverige Polen hemma och även Danmark möter Sverige på hemmaplan, den 27 oktober.

– Vi hamnade i en tuff, spännande och rolig grupp tycker jag. Danmark har vi färskt på näthinnan från landskampen i Stockholm tidigare den här månaden. Det är ett väldigt bra lag med flera namnkunniga, skickliga och fina fotbollsspelare. Flera av dem kan vi följa på nära håll i damallsvenskan, säger förbundskapten Pia Sundhage till Svenskfotboll.se

I grupp ett finns Island, Skottland, Vitryssland, Slovenien och Makedonien. I grupp två: Spanien, Finland, Irland, Portugal och Montenegro. I grupp tre finns Frankrike, Ukraina, Rumänien, Grekland och Albanien. Tyskland, Ryssland, Ungern, Turkiet och Kroatien hamnade i grupp fem och Italien, Schweiz, Tjeckien, Nordirland och Georgien i grupp sex. I grupp sju finns England, Belgien, Serbien, Bosnien-Hercegovina och Estland och slutligen i grupp åtta: Norge, Österrike, Wales, Israel och Kazakstan.

Nederländerna är som värd för EM 2017 redan kvalificerade och till dem kommer de åtta lag som vinner sina respektive grupper, samt de sex bästa tvåorna, rapporterar BBC.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV