Startsida - Nyheter

God vård av djur uppmärksammas

Det är för tredje året som utmärkelsen Årets djursjukskötare och Årets djurvårdare delas ut. Vid en prisceremoni i Karlstad på lördagskvällen tilldelades E​lisabet Lundgren​ från Saxtorps hästklinik titeln Årets Djursjukskötare samtidigt som M​atilda Nyberg f​rån Djursjukhuset i Sundsvall utnämndes till Årets Djurvårdare.

Ur motiveringarna:

Elisabet Lundgren: M​ed en synnerligen ansvarsfull insats i en verksamhet som kräver ett personligt engagemang och en förmåga att överblicka flödet i arbetsdagen har Elisabet skapat en trygg tillvaro för både kollegor och patienter. Genom att vara ett nav i hjulet som får arbetet att fungera friktionsfritt är hon ett stort föredöme och en stor inspirationskälla för övriga djursjukskötare.

Matilda Nyberg: ​G​enom en personlig strävan att hela tiden lära sig mer och utvecklas inom sina kunskapsområden befinner sig Matilda steget före, både när det gäller moment i arbetsdagen och sitt eget arbete. Detta gör hon på ett alltid lika positivt sätt och med en glädje som spontant delas med hennes kollegor. Tack vare sitt engagemang och starka drivkraft att utvecklas är Matilda ett stort föredöme och en stor inspirationskälla för övriga djurvårdare.

Bakom priserna ligger apotekskoncernen ApoEx och Riksföreningen anställda inom djursjukvården. De vill uppmärksamma yrkesgrupperna med ett årligt pris för att privatpersoner ska bli mer medvetna om deras kompetenta arbete.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV