Startsida - Nyheter

#fotbollsVM: Sverige vidare till åttondelsfinal efter rysarnatt

Om natten till onsdagen då Sverige spelade oavgjort mot Australien var en rysare så var natten mot torsdagen än värre. Eftersom Sverige inte klarade sig vidare till åttondelsfinal för egen maskin var avancemanget avhängigt andra matcher. Sverige hade tre livlinor. Den första var Colombia-England och hade Colombia vunnit hade svenskt avancemang redan varit klart. Men trots att Colombia vann mot Frankrike, vann England med 2-0.

Klockan 01.00 natten mot torsdag spelades två matcher – Sveriges två resterande livlinor – samtidigt. Där gällde det att Spanien-Sydkorea skulle sluta oavgjort eller att Brasilien skulle vinna mot Costa Rica eller att matchen slutade 0-0. Men det var osäkert in i det sista. Till slut vann Sydkorea mot Spanien, trots en mycket bra spansk insats, med 2-1 och har därmed för första gången gått vidare från gruppspelet i VM. Precis i slutsekunderna av den matchen stod det klart att slutsignalen i Brasilien-Costa Rica blåsts och Brasilien vunnit och Sverige är kvar i VM.

Sverige möter alltså Tyskland på lördag i Ottawa, klockan 22.00 svensk tid. De andra åttondelsfinalerna ser ut så här: Kina-Kamerun, spelar också på lördag i den senare av dagens två åttondelsfinaler. Frankrike möter Sydkorea på söndag och USA möter Colombia på måndag.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV