Startsida - Nyheter

EM i Spanien: Sverige måste vinna mot Tyskland ikväll

Fredrik Haraldson, generalsekreterare för Svenska amerikanskfotbollförbundet (SAFF) är på plats i Granada i Spanien och berättar via mejl om förberedelserna inför torsdagsmötet mot Tyskland:

– Vi har använt onsdagen till att förbereda oss för Tyskland. Vi gör några små taktiska ändringar då Tyskland spelar en annan typ av fotboll än Storbritannien. Tyskland är stora och gillar att utnyttja sin fysik för att ta Yards på anfallet. Vi kommer även prova vissa spela på nya positioner. Nina Kiviharju och Ulrika Almström som vanligtvis spelar på försvaret kommer till exempel att varva som running backs för att hjälpa anfallet mer.

– Tjejerna är väldigt laddade inför uppgiften och besvikelsen efter förlusten har de lagt bakom sig. Alla vill åka härifrån med medalj och då är det bara vinst som gäller.


Storbritannien och Finland till final

Sverige förlorade mot Storbritannien i en träningslandskamp förra hösten, men sedan dess har både Sverige och Storbritanniens lag gått igenom stora förändringar. Det var därför lite oklart hur svårt motståndet skulle bli inför matchen som spelades på tisdagsförmiddagen. Fredrik Haraldson förklarar att den svenska starten blev lite långsam:

– Det tog ett tag för oss att komma in i matchen. Storbritannien tog tidigt ledningen och vi kämpade i underläge nästan hela matchen. Försvaret spelade dock bra hela matchen vilket gjorde att vi aldrig tillät dem att dra ifrån för mycket.

– I slutet av matchen började också vårat offensiva passningsspel komma igång vilket gjorde att vi, genom Linda Johansson, kunde göra två touchdowns.

Men trots det var det för sent för att hinna hämta in Storbritanniens ledning och de vann med 30-14. Storbritannien, som i premiärmatchen vann mot Tyskland med 17-6 är därmed klara för finalen. Där får de möta Finland som vunnit sina två gruppspelsmatcher mot Spanien med 56-18 och mot Österrike med 52-7. Vinner Sverige mot Tyskland får man möta Österrike i en match om bronset. I annat fall får Sverige i stället spela om femteplatsen mot Spanien.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV