Startsida - Nyheter

Kvinnorna tar över Debaser strand och Brooklyn bar

En planeringsgrupp bestående av NBV, Studiefrämjandet, ABF, Bilda och Sensus har arbetat fram konceptet där enbart kvinnor ska få ta plats under en hel vecka. 100% kvinnor på och utanför scen. Det betyder att alla banden, artisterna, ljudtekniker, ljustekniker, DJs består av kvinnor. Det finns inget undantag.

- Det känns extra kul att även om vi är konkurrerande studieförbund så pratar vi mycket om hur bra det är att vi jobbar tillsammans och att även om vi är olika stora och gör olika många studietimmar per år så jobbar vi ändå efter samma mål, säger Andreas Ljugman, verksamhetsutvecklare på NBV.

Under fredagen kommer festivalbesökarna kunna lyssna på bland annat Browsing Collection, Tiger Bell, DJ Lovers and Other. Utöver musiken kommer det kommer det att finnas möjlighet att lyssna på när turnébokare, artister och journalister deltar i en paneldebatt om det svenska musikundret.

Festivalen pågår över hela landet, kvinnornas aftnar tar plats på bland annat Debaser och Brooklyn bar i Stockholm mellan 5-11 oktober.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV