Startsida - Nyheter

Luleå tekniska universitet lanserar orienteringsbok om genus

Luleå tekniska universitet (LTU) lanserar orienteringsbok om genusdriven social innovation. Social innovation (nya varor, tjänster, metoder som är sociala i sina medel/mål) ses som nyckeln till att hantera aktuella samhällsutmaningar. Det saknas tillräcklig vetenskaplig kunskap om sådana innovationer, skriver LTU på sin hemsida, och bedriver därför en rad satsningar på att utveckla sådan kunskap i nära samverkan med relevanta samhällsaktörer.

Syftet med projektet, som pågått mellan 2013 och 2015, har varit att pröva, analysera och utveckla metoder för genusdriven social innovation i betydelsen nytänkande arbetssätt för att innovations- och företagsfrämjande verksamheter bättre ska kunna hjälpa både kvinnor och män att förverkliga sina idéer. Orienteringsboken innehåller praktiska exempel och teoretiska perspektiv på genusdriven social innovation som tematiserar nytänkande lösningar för förändrade genusmönster i organisationer och i samhället i stort.

Den är framtagen i ett Vinnova-finansierat projekt som genomförts av Luleå tekniska universitet i samverkan med Stiftelsen Svensk Industridesign, Winnet Sverige, Magma och Leia Företagshotell. Boken finns att ladda ner via Luleå tekniska universitetets hemsida.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV