Startsida - Nyheter

Koreografiska c.off släpper antologi

Den 17 september släpps den koreografiska plattformen c.off:s första publikation: KROPPSFUNKTION – en antologi. Antologin är tvärvetenskaplig och en del av projektet med samma namn, vars vision är att bana väg för nya ordningar där normbrytande kroppar inte ”behöver” integreras, utan tar plats på sina egna villkor.

I de dokumentära kapitlen går det att följa hur koreografisk praktik uppmärksammar normbrytande möjligheter. Utifrån sin egen praktik bidrar inbjudna skribenter såväl som deltagare i projektet med metoder ­för att dessa tillstånd ska kunna omprövas. I antologin medverkar bland andra dansaren Emelie Johansson, socialantropologen Renita Sörensdotter, konstnärerna Cecilia Germain och Ioana Cojocariu och tiggaren Gina Ionescu.

– Liksom koreografen Rosalind Goldberg säger om det koreografiska arbetet ställer jag frågan om vilka möjliga funktioner som en text, en kropp eller en tid skulle kunna ha – utan att någonsin önska ett svar. Därmed vill jag öppna för funktion som ständigt föränderliga tillstånd och som inte bara är individuella, men gemensamma – socialt, etiskt, fysiskt och politiskt, säger antologins redaktör Frida Sandström.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV