Startsida - Nyheter

Adrian Repka blir politisk sekreterare för Fi Malmö

Feministiskt initiativ (Fi) i Malmö har anställt Adrian Repka som politisk sekreterare. Tjänsten är nyinstiftad och Repka tillträder inför höstens första sammanträde i kommunfullmäktige, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada för att Adrian, med sin gedigna normkritiska kompetens och sin mångåriga transfeministiska antirasistiska aktivism nu kommer att vara en knutpunkt för Fi Malmös politik. Det kommer att få stor betydelse för den politiska utvecklingen i Malmö, säger Linda Hiltmann, gruppledare.

Adrian Repka har arbetat med att förebygga diskriminering och maktobalanser inom ramen för den egna verksamheten Jämfota, är utbildad inom Kaospiloterna och har en examen i Ledarskap och organisation från Malmö högskola.

– Jag vill skapa förutsättningar för medlemmarna att formulera sin skarpa politik i en feministisk kultur där de vill och kan vara med länge. Genom bra processer och politik som tar utgångspunkt där behoven är som störst visar vi hur vi gör intersektionell, solidarisk feminism i praktiken, säger Adrian Repka.

Partigruppen fokuserar just nu på framtiden och tryggheten för de socialt utsatta EU-medborgare som hotas av vräkning från boplatsen i Sorgenfri och för de asylsökande personer som deltar i tältprotesten utanför Migrationsverket i Jägersro.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV