Startsida - Nyheter

Basket: Jurgita Kausaite ny förbundskapten

Jurgita Kausaite blir ny förbundskapten för basketlandslaget efter att Lasse Johansson i somras aviserade att han slutar. Jurgita Kausaite har varit assisterande förbundskapten i två år, och har lång erfarenhet och framgång som spelare. Med sitt Litauen har hon tagit EM-guld och med Solna Vikings var hon med och tog SM-guld. Det är första gången Sverige får en kvinna som förbundskapten.

– Det är svårt att beskriva. Det är den största uppgiften man kan få som coach. Det är en stor ära och ett stort privilegium att jobba med de bästa idrottarna, säger hon till Sportbladet.

Lasse Karlsson har under sin tid som förbundskapten fört Sverige till EM-slutspel två gånger i rad, men under EM i somras åkte Sverige ut tidigt. Kval inför EM i Tjeckien 2017 startar i november och Jurgita Kausaite har redan tagit ut en trupp om 24 personer.

Basketsverige.se skriver att de uttagna är: (guards) Elin Eldebrink, Frida Eldebrink, Stefanie Yderström, Maria Gültekin, Frida Aili, Martina Stålvant, Natalie Lindén,(forwards) Ashley Key, Bintah Drammeh, Elisabeth Egnell, Agnes Nordström, Tanya Massamba, Farhiya Abdi, Kalis Loyd, Josefin Vesterberg, Allis Nyström, Louise Angel, Elin Ljunggren. (Centrar): Louice Halvarsson, Amanda Zahui, Danielle Hamilton Carter, Ulrika Holmqvist, Anna Barthold, Kadidja Andersson.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV