Startsida - Nyheter

Fotboll: Pia Sundhage presenterade EM-kvaltruppen

Den svenska truppen i EM-kvalet mot Danmark presenterades av förbundskapten Pia Sundhage på tisdagen. De första EM-kvalmatcherna som spelats i höst har skett i en 4-3-3-uppställning. Det är en förändring från spelsystemet i VM, och Pia Sundhage är nöjd med förändringen. Bland de som nu är uttagna återfinns Kosovare Asllani som inte var med i de två tidigare EM-kvalmatcherna då hon valde att stå över, och Stina Blackstenius som nu debuterar i a-landslaget efter att i somras ha varit med och tagit EM-guld i U19-landslaget.

– Hon är ännu en djupledslöpande forward, hon har visat i Linköping att hon är kraftfull och skapar målchanser, för att få det ännu bättre ska hon sätta de målchanserna också och med ännu bättre spelare runt omkring sig så tror jag det här blir riktigt trevligt, sade Pia Sundhage efter presskonferensen till Expressen.

Sverige vann alltså de två matcherna som man hittills spelat i detta EM-kval, med 3-0 mot Moldavien, och 3-0 mot Polen. Förväntningarna är att man går obesegrade igenom gruppspelet, men trots att Sverige är klart bättre än Danmark på papperet så visade danskarna att de inte är enkla motståndare då lagen möttes på Tele 2 Arena i Stockholm i våras. Då blev slutresultatet slutligen 3-3. En av spelarna att se upp för enligt Sundhage är Pernille Harder, som till vardags är klubbkamrat med Stina Blackstenius i Linköping. Pernille Harder ligger på en delad förstaplats i den allsvenska skytteligan med 17 gjorda mål.

Här är hela EM-kvaltruppen:

Hilda Carlén, Hedvig Lindahl och Emelie Lundberg – målvakter.

Backar: Emma Berglund, Magdalena Eriksson, Nilla Fischer, Amanda Ilestedt, Lina Nilsson, Elin Rubensson, Jessica Samuelsson, Linda Sembrandt.

Mittfältare och forwards: Emilia Appelqist, Kosovare Asllani, Stina Blackstenius,, Lisa Dahlkvist, Malin Diaz Pettersson, Pauline Hammarlund, Jenny Hjolman, Sofia Jakobsson, Petra Larsson, Lotta Schelin, Olivia Schough, Caroline Seger

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV