Startsida - Nyheter

Bang nominerad till tidskriftspris

Tidskriften Bang är nominerad till Årets Tidskrift Populärpress Print. Utmärkelsen delas ut av Sveriges Tidskrifter och belönar kvalitet och nyskapande. Vinnaren offentliggörs på Tidskriftsgalan 26 november.

- Vi är sjukt glada och stolta! Som tidskrift är Bang med vårt feministiska och antirasistiska perspektiv unik i tidningshyllan. Vi ser nomineringen som en bekräftelse på att vi har lyckats utveckla tidningen och att fler efterfrågar en mångfald av perspektiv som går utanför mallen, säger tidningens chefredaktör Johanna Palmström i ett pressmeddelande.

Under 2015 har Bang gjort covers på tidskrifter som mama, Illustrerad Vetenskap och Café. Det är ett experiment för att undersöka nya metoder och vägar för innehåll och form.

- Vi ville se vad som händer när vi tar befintliga tidskrifter och gör feministiska och antirasistiska versioner av dem. Vi visar att det går att ta publicistiskt ansvar och spegla befolkningen. En föräldratidning ska självklart berätta om familjer som lever utanför den vita, normativa kärnfamiljen. En vetenskapstidning kan nörda ner sig i vaginor, säger Bangs andra chefredaktör Mireya Echeverría Quezada.

Juryns motivering till nomineringen:

"Lättillgänglig, men ändå krävande. Glimten i ögat, men ändå allvarlig. Det märks för inuti rasar ofta samhällsdebatten, men den är paketerad med ett kioskblänk." Övriga nominerade tidskrifter i kategorin Årets Tidskrift Populärpress Print är Icon Magazine och Språktidningen.
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV