Startsida - Nyheter

Gudrun Schyman och Sasja Beslik prisas för jämställt ledarskap

När Birgitta Wistrands pris för jämställdt ledar- och mentorskap delas ut för andra året i rad är mottagarna Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt initiativ, och Sasja Beslik, chef för ansvarsfulla investeringar på Nordea. Det meddelar Fredrika Bremer-förbundet.

Priset instiftades av familj, vänner och kolleger i samband med Wistrands 75-årsdag förra året och gick då till entreprenören Birgitta Ed och Lars Jalmert, professor, genusforskare och styrelseledamot för bland annat Feministiskt perspektiv.

Sedan dess har Fredrika Bremer-förbundet bildat en stiftelse som ansvarar för förvaltningen av Birgitta Wistrands pris för jämställt ledar-och mentorskap. Ett kort seminiarium där pristagarna berättar om sina erfarenheter av ledarskap och jämställdhetsarbete arrangeras i samband med prisutdelningen den 13 november.

Louise Lindfors, Fredrika Bremer Förbundets ordförande, inleder, Tove Lifvendahl, Svenska dagbladets politiska chefredaktör talar om bakgrunden till priset och 2014 års pristagare kommer även de att berätta om sina projekt för jämställdhet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV