Startsida - Nyheter

Fler administratörer, färre sjuksköterskor i Värmland

Administrationen fortsätter att växa i Värmlands landsting. På fem år har antalet handläggare ökat med 30 procent medan sjuksköterskorna bara har blivit tre procent fler.

Landstinget har dålig ekonomi och planerar att minska personalstyrkan. I ett första skede handlar det om 300 heltidstjänster. Samtidigt kommer larm om en pressad personalsituation.

De senaste åren har antalet handläggare ökat betydligt mer än läkare och sjuksköterskor.  Inom området verksamhetsplanering har antalet tjänster ökat med 36 procent – från 69 stycken till 94.

– Minst sagt anmärkningsvärt, säger Ann-Britt Jonsson, vice ordförande i Vårdförbundet i Värmland, till Nya Wermlands Tidning, NWT. Det här är helt nya siffror för mig, som jag kommer ta med till omställningsgruppen där vi sitter med.

Verksamhetsplanerare är något många anställda reagerat på. NWT har varit i kontakt med flera personer som beskriver det som rena ”låtsastjänster”. Som skräddarsys för chefer och mellanchefer som inte vill gå tillbaka till jobbet som läkare eller sjuksköterska men samtidigt vill behålla lönen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV