Nyheter

Första trans*filmfestivalen i Sverige

På lördag den 21 november arrangeras Stockholms första transfilmfestival - Trans* Film Fest Stockholm i samband med Transgender Day of Remembrance (20/11). Syftet är att försöka skapa fler positiva och stärkande mötesplatser för trans*personer som kan uppmuntra till engagemang och främja fler sätt att ägna sig åt trans*aktivism.

Programmet är sammansatt utifrån en ambition att ha en så bred representation av trans*identiteter och könsuttryck som möjligt som samtidigt har en stor geografisk spridning som visar på mångfalden i trans*liv och erfarenheter.

Det är även en medveten strategi att fokusera på filmer och berättelser som inte enbart lyfter den utsatthet och det förtryck som många trans*personer lever under utan att även ge möjlighet för publiken att kunna spegla sig i och inspireras av berättelser och röster som visar på livsglädje, kamp och samhörighet.

Ambitionen är att detta ska bli ett återkommande arrangemang och öppna upp för fler sätt för trans*personer och allierade att mötas, engagera sig och ta plats. Förutom sju kortfilmer och två långfilmer anordnas även ett panelsamtal om trans-representation i film där bland annat Saga Becker kommer delta och som leds av Tine Alavi som jobbat med BlatteQueers i Film där unga rasifierade hbtq-personers erfarenheter lyfts och synliggörs.

Festivalen är gratis och går av stapeln på Biocafé Tellus i Midsommarkransen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV