Startsida - Nyheter

Flera bomber hade planerats mot Hannoverarena

Skälet till att vänskapsmatchen mellan Tyskland och Nederländerna i Hannover ställdes in i förra veckan berodde på tips från den franska säkerhetstjänsten. Enligt uppgift i tysk media fanns det terrorplaner mot både stadion, en busshållplats och en tågstation.

I söndags berättade en person från tyska säkerhetstjänsten, som var anonym, för tidningen Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung att man fått tips från fransk säkerhetstjänst att ett terrordåd var planerat med tre bomber mot arenan, samt en mot en busshållplats och mot en tågstation. Tv-stationen ZDF har dock sagt att det inte går att säga att det funnits en tysk terrorcell, även ZDF uppger anonyma källor inom säkerhetstjänsten, rapporterar The Independent.

Det var i tisdags i förra veckan som matchen mellan Tyskland och Nederländerna ställdes in bara en och en halv timme innan avspark. Folk som redan hade släppts in på arenan uppmanades lämna och sedan gå från stadion till fots i stället. En stor polisinsats drogs igång och arenan genomsöktes under kvällen, busstrafiken stoppades och tåg genomsöktes. Inga sprängmedel hittades dock och inga personer greps.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV